Zastúpenie PSK v Bruseli začalo vydávať bulletin Euronews

03.06.2004 Celý región

Ako vodidlo pre všetkých, ktorí sa chcú uchádzať o podporné zdroje Európskej únie (EÚ) začalo zastúpenie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Bruseli vydá...
Ako vodidlo pre všetkých, ktorí sa chcú uchádzať o podporné zdroje Európskej únie (EÚ) začalo zastúpenie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Bruseli vydávať bulletin pod názvom Euronews. Od začiatku júna bude dostupný na internetovej stránke PSK na adrese www.vucpo.sk.

Prvé májové číslo bulletinu v netradičnej elektronickej podobe obsahuje v rubrikách napr. informácie o regionálnej politike EÚ, o nových nariadeniach Európskej komisie ku štrukturálnym fondom a ku Kohéznemu fondu, ponuky na vytvorenie partnerstiev, či očakávané udalosti. Navyše každá rubrika obsahuje aj odkaz na internetovú adresu dotknutej inštitúcie EÚ.
Podľa riaditeľa Úradu PSK Alexandra Ernsta je poslanie zastúpenia vyššieho územného celku v Bruseli práve o \"distribúcii\" čerstvých informácií priamo z centra diania tým, ktorí ich potrebujú a hľadajú.
PSK otvoril svoju kanceláriu v Bruseli, v centrále EÚ pred rokom - 22. mája 2003. Pôvodne ho viedol Sven D´Or, vo februári k nemu pribudla pracovníčka PSK Natália Tarasovová. Na odbore regionálneho rozvoja Úradu PSK mala na starosti kontakt s bruselským zastúpením. Po D´Orovom odchode zaujala jeho pozíciu, ale je opäť sama. D´Or ako Belgičan, doterajší výkonný riaditeľ Akadémie belgických bánk so sídlom v Bruseli, neziskovej organizácie, dostal lukratívnu ponuku a odišiel mimo územia Belgicka.

(jj)
 

Vyberte región